Ae Raja Hamke Banaras Ghumai Da Lyrics: दिनेश लाल यादव

Ae Raja Hamke Banaras Ghumai Da Lyrics: दिनेश लाल यादव

Ae Raja Hamke Banaras Ghumai Da Lyrics: “ए राजा हमके बनारस घुमाई दा” एक लोकप्रिय भोजपुरी गीत है, जिसे दिनेश लाल यादव (निरहुआ) ने गाया है। यह गीत वर्ष 2022 में एल्बम “ए राजा हमके बनारस घुमाई दा” के तहत रिलीज़ हुआ था। इस गाने में बनारस की गलियों, मिठाइयों और सांस्कृतिक स्थलों का दिलकश वर्णन किया गया है।

ए राजा हमके बनारस घुमाई दा

एजी एकठे बात कहीं
हँ हँ

ए राजा हमके बनारस घूमाई दऽ.
ए राजा हमके बनारस घूमाई दऽ.
ए राजा हमके बनारस घूमाई दऽ.

चलके गोदौलिया के पनवा खियाई दऽ
ए राजा हमके बनारस घूमाई दऽ.

अरे भाई त कहे के न चाहीं
चल चऊकवा पर चमचम चिखा दीं
अच्छाऽ, चमचम बढ़िया मिलेला का ?
अउर का ?
चल चऊकवा पर चमचम चिखा दीं
ठन्ढई पिया दी चलऽ पनवा खिया दीं
चल चऊकवा पर चमचम चिखा दीं
चल चऊकवा पर चमचम चिखा दीं
जल्दी चलऽ जल्दी चलव
एक बात अउरी बताईँ सईंया
सुनऽ
देखऽ कचौड़ी गली बड़ी मशहूर बा
देखऽ कचौड़ी गली बड़ी मशहूर बा
उहाँ के कचौड़ी हमके खाये के जरुर बा
उहाँ के कचौड़ी हमके खाये के जरुर बा

खाली कचौड़िये गली के फेर में मत रहऽ
हँ तब?
बनारस में एक से एक मशहूर जगह हऽ
चलऽ आज तोहरा के कुल्ह देखाईब हम.
अच्छाऽ.

चल दलमण्डी तोहके चूड़िया किनाई
चल दलमण्डी तोहके चूड़िया किनाई
चल दलमण्डी तोहके चूड़िया किनाई
लहँगा लहरेदार लहुराबीर से दियाई
अच्छाऽ
लहँगा लहरेदार लहुराबीर से दियाई
लहँगा लहरेदार लहुराबीर से दियाई
क्षीर सागर वाला रसगुल्लवा खियाई दऽ
क्षीर सागर वाला रसगुल्लवा खियाई दऽ
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ.
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ.
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ.

कुल्हि खियाइब घबड़ा मति
बाकिर पहिले तोहके जहाँ ले चलत हईं तहाँ चलऽ
अच्छा ले चलऽ जल्दी चलऽ

चोली चेतगंज बेनियाबाग वाला फूलवा
चोली चेतगंज बेनियाबाग वाला फूलवा
चोली चेतगंज बेनियाबाग वाला फूलवा
नई सड़क ले लऽ चलऽ पर्स चुनमुनवा
नई सड़क ले लऽ चलऽ पर्स चुनमुनवा
नई सड़क ले लऽ चलऽ पर्स चुनमुनवा
आ मेंहदी मैदागिन नीचि बाग से नथुनिया
आ मेंहदी मैदागिन नीचि बाग से नथुनिया
नथुनियो लेबू ?
हँ हो.
आ मेंहदी मैदागिन नीचि बाग से नथुनिया

कन्हैया सर्राफ बुलानाला से पैजनिया
कन्हैया सर्राफ बुलानाला से पैजनिया
कन्हैया सर्राफ बुलानाला से पैजनिया
गोलघर से सड़िया बनारसी दिया दीं
गोलघर से सड़िया बनारसी दिया दीं
चलऽ चउकवा पर चमचम चिखा दीं
चलऽ चउकवा पर चमचम चिखा दीं

चलऽ चलऽ जल्दी चलऽ नाहीं तोहरा कवनो भरोसा ना हऽ अपना बात से कब पलटि जइबऽ.

खाईब लवंग लता चलि के बीएचयू का गेट पे
खाईब लवंग लता चलि के बीएचयू का गेट पे
खाईब लवंग लता चलि के बीएचयू का गेट पे
अउर सुनऽ
मानस मन्दिर मिलेला गोलगप्पा सस्ता रेट में
मानस मन्दिर मिलेला गोलगप्पा सस्ता रेट में
कुल्ह कहाँ से लगवले हऊ हो ?
कुल्ह हम पता लगा के बईठल हईं.
सिगरा कमच्छा देखब कैण्ट चलऽ धनिया
सिगरा कमच्छा देखब कैण्ट चलऽ धनिया
सिगरा कमच्छा देखब कैण्ट चलऽ धनिया
तू त धीरे धीरे थका गईल हऊ
लस्सी चल के पीहऽ धरमराज के दुकनिया
लस्सी चल के पीहऽ धरमराज के दुकनिया
लस्सी चल के पीहऽ धरमराज के दुकनिया
हमके टकसाल में फिलिमिया देखाई दऽ
हमके टकसाल में फिलिमिया देखाई दऽ
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ
चलऽ चउकवा पर चमचम चिखा दीं
ए राजा हमके बनारस घुमाई दऽ
धाम सारनाथ हउवे मनभावन
चल चलऽ देखम लागि बहुते सोहावन
कवनो स्थान ना घूमे से चुकल जाई
गंगा नहा के ताज होटल रूकल जाई

Ae Raja Hamke Banaras Ghumai Da Lyrics

Aji ekhattha baat kahi
Haan haan

E raja humke Banaras ghumai da
E raja humke Banaras ghumai da
E raja humke Banaras ghumai da

Chalke Godauliya ke panwa khiyai da
E raja humke Banaras ghumai da

Are bhai ta kahe ke na chahi
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din
Accha, chamcham badhiya milela ka?
Aur ka!
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din
Thandai piya di, chala panwa khiyai din
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din
Jaldi chala, jaldi chalwa

Ek baat auri bataayi Saiyan
Suna
Dekha Kachori Gali badi mashhoor ba
Uhaan ke kachori humke khaye ke jarur ba
Uhaan ke kachori humke khaye ke jarur ba

Khaali kachoriye gali ke pher mein mat raha
Haan, tab?
Banaras mein ek se ek mashhoor jagah ha
Chal aaj tohra ke kulh dekhaiib hum
Accha

Chal Dalmandi tohre chudiya kinai
Lehenga laharedar Lahurabeer se diyai
Ksheer Sagar wala rasgulla khiyai da
E raja humke Banaras ghumai da

Kulah khiyaiib, ghabda mat
Baakir pahile tohre jahan le chalat ha, tahan chala
Accha, le chala, jaldi chala

Choli Chetganj Beniya Bagh wala phulwa
Nayi Sadak le la chala purse chunmunwa
Aa Mehandi Maidagin Neechi Bagh se nathuniya
Nathuniya lebu?
Haan ho
Aa Mehandi Maidagin Neechi Bagh se nathuniya

Kanhaiya Sarraf Bulanala se paijaniya
Golghar se saree Banarasi diya din
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din

Chala, chala, jaldi chala, naahi tohra kawano bharosa na ha
Apna baat se kab palat jaiiba

Khaayib lavang lata chalke BHU ke gate pe
Manas Mandir milela golgappa sasta rate mein
Kulah kahaan se lagwale hau ho?
Kulah hum pata laga ke baithal hai

Sigra Kamachha dekhab, Cantt chala Dhaniya
Tu ta dheere dheere thaka gail hau
Lassi chalke peeha Dharamraj ke dukaniya

Humke Taksal mein filimiya dekhai da
E raja humke Banaras ghumai da
Chal Chaukwa par chamcham chikhai din
E raja humke Banaras ghumai da

Dhaam Sarnath hauwe manbhaawan
Chal chala dekham lagi bahute sohaawan
Kawano sthaan na ghoome se chukal jaai
Ganga naha ke Taj Hotel rukal jaai

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *